Posted by on 01/2007 in Kunstklas en Workshop, Muziek workshop | 3 comments

Rap workshop

Rapworkshop op school of voor een feestje.

In een rapworkshop leer je in een uur tot anderhalf uur tijd een rap schrijven en presenteren, die vervolgens kan worden opgenomen. Het resultaat is een echte unieke rapcd!

In de workshop leert rapster LU-C je de kneepjes van het vak.
Wat maakt een goeie raptekst en hoe breng je die zo overtuigend mogelijk. Daarbij wordt er aandacht gegeven aan de zogenaamde flow, ritme en rijmkunsten.

 

Kinderen van 6 t/m 12 jaar
Jongeren 13 t/m 18 jaar
Volwassenen

Workshop-inhoud:
Je schrijft zelf of samen een tekst. Die tekst kan over een bepaald thema gaan.

Bij het maken van de raptekst leren de kinderen door middel van korte rijmspelletjes en oefeningen rijmende zinnen maken die ritmisch kloppen. Moeilijkheidsgraad wordt aangepast aan de leeftijd. Daarbij kunnen ze ook hulp krijgen bij de flow (vloeiendheid) en andere typische raptekst kenmerken. Tot ze uiteindelijk een lekker lopende tekst kunnen maken. Van tevoren wordt er gelezen en geluisterd naar voorbeelden van andere rappers uit de top40.
Vervolgens gaat er geoefend worden met de teksten. Ieder kind heeft een stukje couplet van 4 tot 8 regels in het hele rapnummer te rappen en gezamelijk doen alle kinderen het refrein. Daarbij wordt er gelet op de uitspraak, wat ook lekker moet rollen als een rapper. Rapster LU-C zal zelf wat van haar “skills” laten zien en horen.
Tot slot wordt er uitgelegd wat leuk klinkt voor de studio-opname zoals “backings” en “add libs”.
Er is een ruime keuze aan beats waar de raps op gedropt kunnen worden. De refreintjes en coupletten worden ingerapt en/of gezongen, lu-c maakt de mix en aan het eind heeft de klas of groep een eigen rapcd.

 

3 Comments

 1. 09/10/2012

  Geven jullie die workshops nog steeds? Ik ben op zoek naar een workshop voor ca. 45 kinderen op zatredag 24-11 of 2-12, (Sinterklaas bijeenkomst)
  Dank en met groet, Elzelinde 0630061881

  • 10/10/2012

   Hallo Elzinde, Jazeker wij geven nog steeds workshops. Ik zal u bellen. Dank voor uw reactie.
   Met vriendelijke groet,
   Leonie

 2. 11/04/2013

  Graag willen wij informatie over workshop rap voor ongeveer 100 kinderen.
  Op 9 aug.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *