Posted by on 11/2014 in Kunstklas en kunstworkshop, Kunstklas en Workshop | 0 comments

Fotografie cursus

In de 8-delige cursus leer je eerst de basisprincipes van de camera om vervolgens te ontdekken wat je met het medium kan. Hierbij is kijken erg belangrijk. In de lessen worden praktijk oefeningen gedaan waarbij het experimenteren, kijken en ontdekken belangrijk zijn. Er worden ook foto-opdrachten gegeven die thuis zijn gemaakt. Deze worden besproken in de les waarbij het bewust kijken naar voren komt. Ook worden er foto’s van fotografen besproken ter inspiratie en om inzicht te krijgen in de visie, concepten en kijkwijzen van deze fotografen.

De 8-delige basiscursus kost 145 euro (inclusief BTW)

Deze zomercursus start met genoeg inschrijvingen op zaterdag 27 juni 2015 van 10u tot 12u in het centrum van Breda.

12 Sluitertijd_kermis_1b   06 de_gulden_snede_structuren_V1kopieb

08 Model in de les_1b voorbeelden van foto’s in de basiscursus gemaakt

de cursus gaat alleen door met genoeg inschrijvingen.

Na deze basiscursus is een vervolgcursus mogelijk.

ook zouden er speciale workshops gevolgd kunnen worden na deze cursus zoals Landschapsfotografie, Vorm en Natuur en/of Tableau Vivant (zie workshops)

Docent: Leonie Muller

In 2000 studeerde Leonie Muller af aan de kunstacademie te Tilburg met video-installaties. Na de kunstacademie heeft ze zich vooral gericht op de fotografie en werkte zij als assistent fotograaf in een studio en heeft later in haar eigen bedrijfje “droomportretten” gemaakt waarin zij veel met fotobewerking heeft gewerkt. Momenteel richt zij zich vooral op film en filminstallaties. Haar films hebben een sterk fotografisch karakter. Haar surrealistisch getinte werken waren op plekken als Oerol, Theaterfestival Boulevard, Kröller Muller Museum en Boymans van Beuningen terug te zien. De afgelopen jaren heeft zij zich als videokunstenaar ontwikkeld in het ruimtelijk presenteren van film.  In 2009 ging zij zich richten op “site specific” werk die zij in residenties in Turkije (2009) en India (2010/11) heeft gemaakt. Ook werkt zij veel samen met disciplines als dans, theater en muziek waarbij zij voor de video/fotografische beelden in de voorstellingen zorgt.
Na de kunstacademie in Tilburg gedaan te hebben waarvan zij 3 jaar de docentenopleiding heeft gevolgd is ze vooral workshops gaan geven op middelbare scholen en gaf zij korte cursussen fotografie en stop motion op basisscholen. In 2009 is zij gestart met het geven van o.a. fotografie cursussen voor volwassenen en in 2012/13 heeft zij ook bij H19 aan jongeren een fotografie en film cursus gegeven. Haar eigen werkwijze als kunstenaar is altijd zeer ontdekkend en associatief geweest en dat wil zij haar cursisten ook laten ervaren door vooral veel uit te proberen en te ontdekken.
artimix workshop

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *